Btw renovatie toch naar 21%

Uneto-Vni, VNO-NCW, MKB-Nederland, Zelfstandigen Bouw en Bouwend Nederland hebben intensief gelobbyd, maar het mocht niet baten. Per 1 juli gaat het btw-tarief weer naar 21%. Dat werd dinsdagmiddag bekend nadat het was besloten door de Tweede Kamer.

Regeringspartijen tegen

De 50 Plus partij had een motie ingediend om het 6%-tarief voorlopig te handhaven, maar deze haalde het niet. Er stemden 65 kamerleden voor en 81 tegen. Onder de tegenstemmers waren alle kamerleden van de VVD, de PvdA en GroenLinks. Beide regeringspartijen sloten eerder deze week een akkoord over het volledig vernieuwen van het huidige belastingstelsel.

Teleurgesteld

Installateurskoepel Uneto-Vni is teleurgesteld over het nieuws. “Net nu de installatiebranche weer opkrabbelt na een jarenlange crisis, had juist voortzetting van de lage btw het positieve sentiment kunnen versterken. Beëindiging van de regeling brengt de winstgevendheid van installatiebedrijven en duizenden arbeidsplaatsen in gevaar”, aldus voorzitter Titia Siertsema. “Het 6% btw-tarief is het duwtje in de rug dat veel woningbezitters en woningcorporaties nodig hebben om te investeren in energiezuinige maatregelen. De afgelopen jaren zijn dankzij de maatregel al veel woningen voorzien van zonnepanelen, energiezuinige hr-ketels, energiezuinige verlichting en inbouwapparatuur. Hiermee zijn de doelen van het Energieakkoord weer een stap dichterbij gekomen. Ook daarom is het onbegrijpelijk om de 6% btw te schrappen.”

Bron: Installatie.nl

 

Cookieinstellingen