De wereld rond met behang

Foto: Photowall

De nieuwe behangcollectie Around the World van Photowall en Mini Empire neemt je mee op wereldreis over drie continenten. De Zweedse illustratrice Jenny von Döbeln ontwierp de motieven op het behang waarbij ze zich liet inspireren op de wilde dieren van de Afrikaanse savanne, de karakteristieke Scandinavische huisjes en de dieren die in het water leven rond de Galapagoseilanden.

Op reis in eigen huis

Kijkend naar de nieuwe behangcollectie van Mini Empire komen de verhalen vanzelf los. Met de fantasierijke motieven dwalen de gedachten af naar sprookjesachtige plaatsen waar alles mogelijk is. Zoals Von Döbeln zelf wordt geïnspireerd door nieuwe plaatsen en onverwachte gebeurtenissen, zo kun je thuis geïnspireerd raken door het kijken naar je eigen muur, die bedekt is met dit behang. “Bij het werk voor deze collectie zijn mijn reizen naar Tanzania en Borneo bepalend geweest”, aldus de illustratrice.

Behang als format is niet nieuw voor Jenny von Döbeln. Ze maakte eerder al verschillende populaire behangmotieven voor Photowall met haar stijl die steeds karakteristiek en gedetailleerd is en altijd hetzelfde speelse gevoel in zich draagt. “Ik werk heel graag met behang, omdat dat een ruimte een heel ander gevoel kan geven. Het werken met behang werd bovendien een echte eye-opener voor me. Ik realiseerde me dat ik mijn illustraties kon gebruiken als patronen en dat ik verhalen kon opbouwen rond mijn karakters.”

Around the world bevat drie motieven, elk in verschillende kleurnuances, en wordt exclusief verkocht bij Photowall voor € 41 per vierkante meter. De collectie is tevens genomineerd voor de titel Kindermeubel van het jaar door het Zweedse lifestyle-magazine Family Living.

Photowall is momenteel de grootste van Scandinavië op het gebied van fotobehang, met een breed assortiment wanddecoratie op maat; fotobehang, designbehang en canvasschilderijen. Alle producten worden vervaardigd in de fabriek in Skarpnäck bij Stockholm en vervolgens over de hele wereld verzonden. Photowall heeft een passie voor design en kwaliteit en is altijd op zoek naar nieuwe en boeiende designsamenwerkingen.

galapagos-green-mini-empire-photowall-
Galapagos green by Mini Empire – Photowall
nordic-folk-ash-mini-empire-photowall-
Nordic Folk ash by Mini empire – Photowall

Bron: Photowall

Cookieinstellingen