Badkamerinspiratie! 5 trends voor de badkamer

Foto: IKEA

Ook dit jaar draait alles in de badkamer om comfort en ontspanning. Comfort is er in vele soorten en maten: ruime inloopdouches, opbouwwastafels, stijlvolle hoogglans meubels en spiegels met LED verlichting. Wat zijn de badkamertrends voor het komende jaar?

Vijf badkamertrends

In stijl is er niet echt één trend te onderscheiden, maar duurzame materialen voeren de boventoon. Hout, beton en glas zijn elementen die een natuurlijke sfeer uitstralen en ook goed geschikt voor de badkamer zijn. En om ruimte te creëren wordt er steeds vaker gekozen voor een ruime inloopdouche in plaats van voor een bad. Een douche zonder douchecabine oogt ruimtelijker en maakt de badkamer meer één geheel. Met een ruime keus aan waterstralen en douchevarianten kun je helemaal zelf bepalen wat jij het fijnste vindt. Grote XXL tegels maken de ruimte ook groter en horen helemaal bij de badkamertrends van dit moment. Vijf badkamertrends!

Trend 1: de inloopdouche

Grote douchekoppen, regendouches en vooral een hele ruime doucheruimte met glazen wand is dé trend. Inloopdouches worden één met de ruimte door de badkamervloer te laten doorlopen en een stijlvol douchegoot of wandafvoer te plaatsen. Of kies voor een minimalistische douchebak, die vlak in de vloer is weggewerkt. Over het comfort en gemak van een ruime inloopdouche kunnen we kort zijn: een echte “wellness experience”! Bekijk HIER meer voorbeelden van inloopdouches.

Inloopdouche met douche Axor Citterio E - Hansgrohe
Axor via Hansgrohe

Trend 2: zwart

Zwarte tegels, zwarte meubels of juist subtiele zwarte details in de vorm van handdoeken of accessoires: black is back! Deze kleur geeft de badkamer een warme en stijlvolle uitstraling.

Thebalux badkamermeubel Ceramic Line Nostalgie
Thebalux

Trend 3: natuurlijke materialen

Beton en hout zijn een mooie combinatie en stralen warmte en sfeer uit. Je kan kiezen voor houten accenten, of groter denken in de vorm van een houten badkamermeubel of een houten vloer. Beton geeft de ruimte een minimalistische en natuurlijke uitstraling. Robuuste wastafels van beton zijn een nieuwe trend in de badkamer. Wasbakken van beton zijn hard, slijtvast en duurzaam en perfect te combineren met houten elementen of hoogglans meubels. Ze  zijn voorzien van een speciale coating, die de industriële uitstraling van het beton versterkt en bescherming biedt tegen vlekken.

Waskommen Shui van Cielo via Luca Sanitair
Luca Sanitair

Trend 4: Luxe spiegelkasten

Met een spiegelkast sla je twee vliegen in één klap: een ruimtewinner met extra opbergruimte en een optisch grotere badkamer. Kies in deze tijd ook meteen voor LED verlichting, die vaak de schappen aan de binnenkant verlicht en tegelijkertijd door de deuren heen schijnt.

Thebalux spiegelkast Deluxe met Led verlichting
Thebalux

Trend 5: Toiletten die meedenken

Toiletten zijn tegenwoordig vaak een onderdeel van een volledig badkamerconcept en design is geen uitzondering meer. Door nieuwe technieken zie je steeds meer toiletten die water besparend zijn en spoelknoppen met touch-bediening of zelfs volledig aanraakvrij en spoelknoppen met een ingebouwde afstandsbediening, zodat de knop niet meer persé achter het toilet hoeft worden geplaatst. Toilet-zittingen met dempingsmechanisme, hoogteverstellers en luchtreinigingssystemen, voorzetwanden waarachter het reservoir verdwijnt en toiletten met geïntegreerde douchestraal waarmee je met water wordt gereinigd. Lees hier meer over de nieuwste toiletten.

Toilet met spoelknop in zijmuur door geïntegreerde afstandsbediening in spoelknop
Geberit

Altijd goed: Royale luxe

En last but not least: warmte en comfort toevoegen aan je badkamer is heel eenvoudig. Trakteer jezelf op de simpele luxe van een royale badhanddoek. Heerlijk om na een douche in weg te kruipen.

Heerlijk warme badhanddoeken van Ikea
Ikea

Bron: uw-badkamer.nl

 

 

Cookieinstellingen