Leuk behangetje!

Foto: Unto Rautio

Trompe l’œil is de nieuwste behangcollectie van het Zweedse designduo Acne Jr. Wollige wolken, bakstenen muren in een strakke grafische vormgeving en het charmante beertje Chester zijn patronen die je vanaf heden op je muur kunt plakken.

Kinderlijk functioneel

Chester black

Het designduo achter Acne Jr, Mats Johansson en Sofia Ekvall, is voor de vormgeving van de collectie te werk gegaan vanuit een speelse, kinderlijke invalshoek, maar wel met functionaliteit als sleutelwoord. Dat is altijd het uitgangspunt voor de producten van Acne Jr, of het nu om speelgoed gaat of om behang. ‘We zijn eerst gaan kijken naar verschillende bouwmaterialen en naar de kamer als fysieke plek. Het basisidee was dat we wilden weten of we de stroken behang konden gebruiken als bouwstenen en of we op basis daarvan een unieke totaalomgeving konden creëren vanuit onze eigen fantasie. We hebben ook veel gekeken naar het klassieke ‘Trompe l’œil’ – het baksteenmotief Tegel is daar een voorbeeld van.’ Dat is, volgens Sofia Ekvall, het meest iconische motief in de collectie en het duidelijkste voorbeeld van het spelen met de wand als fysiek object.

Tegel red Yellow tegel

Trompe l’œil is exclusief verkrijgbaar bij Photowall en bestaat uit de vijf verschillende motieven Bambu, Tegel, Kubik, Cumulus en Chester, stuk voor stuk verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties. Photowall is momenteel de grootste van Scandinavië op het gebied van fotobehang, met een breed assortiment wanddecoratie op maat; fotobehang, designbehang en canvasschilderijen. Alle producten worden vervaardigd in de fabriek in Skarpnäck bij Stockholm en vervolgens over de hele wereld verzonden. Photowall heeft een passie voor design en kwaliteit en is altijd op zoek naar nieuwe en boeiende designsamenwerkingen.

Cookieinstellingen