Langer zelfstandig wonen met aangepaste badkamer

Foto: Artweger

Steeds vaker kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Dat heeft vooral met het interieur van de woning te maken, dat op alle fronten kan worden aangepast voor mensen met een beperking en ouderen die minder mobiel zijn. Om de onafhankelijkheid van deze groep mensen te vergroten, worden er aanpassingen gedaan in huis. Veilig thuis wonen, in uw eigen omgeving, dankzij gedegen aanpassingen in bijvoorbeeld de badkamer.

Een comfortabele en veilige badkamer

We worden steeds ouder en willen langer zelfstandig blijven wonen. De regering stimuleert ouderen dat ook te doen. Maar het moet wel mogelijk én veilig zijn! Met aangepast sanitair blijft de badkamer comfortabel en kan er mogelijk langer thuis gewoond worden. Het brede assortiment geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om thuis te blijven wonen en om zo goed en lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren. De aangepaste vlakke douchevloeren, bijzondere douchecabines, verhoogde toiletten en moderne instapbaden – al dan niet met douche gecombineerd – hebben een neutraal design. Hulpmiddelen als douchestoelen, handgrepen en muursteunen zijn mooie oplossingen om veilig en comfortabel te kunnen douchen of zelfstandig in bad te gaan. En de badkamer levensbestendig maken, kan tegenwoordig in een dag worden gerealiseerd!

Hieronder zijn enkele voorbeelden van aangepaste badkamers.

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Kinedo_Kinemagic_inloopdouche_aangepast

Met Kinemagic van douchefabrikant Kinedo vervangt u uw bad door een ruime douche in 1 dag en zonder grote verbouwing. De Kinemagic® douchecabines zijn toegankelijk, veilig en comfortabel. dankzij de extra lage instap van slechts 3 cm. Dankzij de vele varianten is Kinemagic toepasbaar in iedere badkamer.

Handicare_badkameroplossingen

De producten van Handicare bieden een breed scala aan hulpmiddelen bij de dagelijkse verzorging, wanneer u minder mobiel bent geworden of een lichte of zwaardere beperking heeft. De hulpmiddelen zijn geschikt voor wie zelfstandig thuis woont, maar ook voor mensen die in een instelling verblijven of er werken. De sanitaire veiligheidsproducten van LinidoSolutions omvatten een breed assortiment en bieden uitkomst in elke situatie, zonder concessies te doen aan de keuze voor het interieur.

Artweger_instapbad-douche_Twinline_2

De Twinline 2 van Artweger is een volwaardige doucheplek met comfortabel ligbad met lage instap. De geïntegreerde douchedeur opent naar binnen en belooft een gemakkelijk, bijna vlakke toegang tot het douche- en badgedeelte. Een slim mechanisch sluitsysteem verbindt watertoevoer met deursluiting en verhindert daardoor een plotseling openen van de deur bij het vullen en baden. Het instapbad is zeer geschikt om eenvoudig een oud bad te vervangen en met de nieuwe Artwall wandpanelen van Artweger in verschillende kleuren geeft u meteen de oude badkamer een opfrisbeurt.

Apollo_ligbad_aangepast_sanitair

Apollo Medical heeft een zit- en een ligbad met een deur in het assortiment. Het leeglopen duurt ongeveer 45 seconden, omdat de inloopbaden voorzien zijn van twee afvoeren. En dat gaat razendsnel. Voor de kortere zitbaden is een extensionbox leverbaar. Dan hoeft er niets aan de wand- en vloertegels te gebeuren. De inloopbaden met een deur hebben het voordeel dat ze verhuisbaar zijn.

Reacties