Goed nieuws voor de bouwmarkten

Foto: MVRO

Voor het eerst in jaren zijn we weer méér aan het klussen. Goed nieuws voor de bouwmarkten, want die verkopen voor het eerst in tijden weer meer spullen.

Het waren barre jaren voor de doe-het-zelf zaken, sinds 2010 daalde de omzet van de bouwmarkten jaar op jaar. Maar nu we betere berichten horen over de economie, geven we weer geld uit aan de verbetering van ons huis. De bouwmarkten merken dat we er als consument weer meer vertrouwen in krijgen. Daarnaast trekt de huizenmarkt op dit moment behoorlijk aan door allerlei maatregelen die er genomen zijn, waardoor de mensen er weer meer in geloven. Bovendien… verhuizen en een verzorgd interieur zijn nu eenmaal belangrijk voor ons.

In topjaar 2010 verkochten de bouwmarkten nog voor bijna 3 miljard euro aan klusmaterialen. Daarna daalde de omzet jaar na jaar en kwam de klad erin. Maar dat lijkt nu voorbij. Het afgelopen jaar ging de verkoop voor het eerst weer iets omhoog. We zijn weer aan het klussen; opknappen van meubels, het verven van muren en vloeren, de badkamer vernieuwen en de keuken moderniseren.

Niet alleen in de doe-het-zelf-zaken, maar ook in de woninginrichting is het na een aantal moeilijke jaren weer wat drukker aan de kassa.

Bron RTL Nieuws

Cookieinstellingen